GSS spasio planinare iz Bihaća koji su zalutali u magli podno Troglava

Radiosarajevo.ba
GSS spasio planinare iz Bihaća koji su zalutali u magli podno Troglava
/ Planinarenje.hr
Grupa planinara iz Bihaća sinoć je zalutala u magli podno Troglava, najvišeg vrha Dinare. Srećom, ubrzo su pronađeni i spašeni.

Naime, kako se navodi u saopćenju Saveza Gorskih službi spašavanja, jučer nešto prije 20 sati, dobili su poziv za pomoć od Frane Bebića, pročelnika stanice Split, u kojem su obaviješteni da je potrebno spašavanje grupe planinara iz Bihaća koji su zalutali u magli podno Troglava.

"Poziv je proslijeđen GSS HBŽ, pročelniku Marinu Vidoviću koji je stupio u kontakt sa grupom od deset planinara i dao im upute da se sklone u obližnji stari, napušteni objekt i čekaju grupu spasilaca iz Sinja koji su krenuli prema njima, jer se oni nalaze na hrvatskoj strani Dinare. Telefonska veza je bila loša, signal nestabilan, ali su planinari uspjeli da pošalju svoju GPS lokaciju, što je olakšalo spasiocima da ih pronađu.

Sa bh. strane, GSS HBŽ je sa specijalnom policijom krenula prema graničnom području gdje je preuzela planinare iz Bihaća i odvela ih prema podnožju plani ne gdje su ostavljena njihova vozila", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije