Zahvaljujući Facebook herojima uhapšen otac koji je zlostavljao kćerku

E. H.
Zahvaljujući Facebook herojima uhapšen otac koji je zlostavljao kćerku
Strašan slučaj porodičnog nasilja, kojem je jedna stanovnica Sarajeva svjedočila prije nekoliko dana, potresao je cijelu javnost nakon njenog svjedočenja na društvenim mrežama, a čini se da će taj slučaj uskoro dobiti i sudski epilog.

Nakon što je na popularnoj Facebook stranici Spotted: Sarajevo objavljen status u vezi sa slučajem porodičnog nasilja, kojem je jedna Sarajka svjedočila u tramvaju, reagovala je i policija, te je nasilnik uhapšen sinoć.

Cijeli slučaj otvoren je kada je popularna Facebook stranica postavila status u kojem, anonimno, jedna Sarajka opisuje strašan slučaj porodičnog nasilja kojem je svjedočila u tramvaju koji je na relaciji Predsjedništvo - RTV Dom. Slučaj je šokirao mnoge, jer je žrtva nasilja, prema Facebook svjedočenju, bila maloljetna djevojčica koja se navodno zove Nejra, a koja je u strahu od starijeg muškarca plakala u tramvaju.

U cijeli slučaj, čini se, uključila se i sarajevska policija koja je reagovala, te je Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, potvrdio za Radiosarajevo.ba da je sinoć uhapšena jedna muška osoba zbog nasilja u porodici, ali budući da inače policija ne komentariše takve slučajeve nismo mogli dobiti više informacija.

Ipak, potvrda da je nasilnik iz tramvaja uhapšen stigla je ponovo na Facebook stranici Spotted: Sarajevo, gdje su pohvalili sugrađanku koja je humanim postupkom doprinijela spašavanju jednog djetinjstva. Facebook heroji iz Sarajeva uspjeli su da da spase jedno dijete koje će, nadaju se, imati sretnije djetinjstvo nakon ovog slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije