Za Mamića dobro pripremljena sačekuša, pucano iz samokresa

Radiosarajevo.ba
Za Mamića dobro pripremljena sačekuša, pucano iz samokresa
Na Zdravka Mamića pucano je najvjerojatnije iz samokresa kalibra 7, 65 milimetara.

Uviđajem je utvrđeno kako je napad na njega pomno planiran te da su osobe koje su počinile kazneno djelo znale Mamićevu trasu kretanja, kazao je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak.

Prema njegovim riječima, samo mjesto odakle je izvršeno kazneno djelo pucanja iz vatrenog oružja pokazuje da je dosta dobro pripremljeno i da nije bilo uočljivo od strane napadnute osobe kao i njegovih pratitelja pri dolasku u taj zaselak Vidovići, kod Zidina gdje je trebala biti.

Vrdoljak ističe kako se sve informacije  provjeravaju na terenu te da u istrazi, osim djelatnika MUP-a HBŽ-a, sudjeluje županijsko Tužiteljstvo te MUP Republike Hrvatske.

Naime , tokom jučerašnjeg dana Zdravko Mamić  sa članovima svoje obitelji je pored kapelice u zaseoku oko naselja Zidina dočekan u "sačekuši" od za sada nepoznatih počinilaca, koji su pucali na njega iz vatrenog oružja čime je zadobio prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Na mjestu događaja pružena mu je pomoć te je odvezen u Dom zdravlja Tomislavgrad gdje mu je liječnički tim sanirao i opservirao prostrijelnu ranu.

Na vlastitu odgovornost je napustio  Tomislavgrad te se uputio u Zagreb gdje se u jednoj od tamošnjih klinika nalazi na daljnjem liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije