Visoko: Ubijena jedna osoba, druga ranjena - specijalci uhapsili osumnjičenog

L. R.
Visoko: Ubijena jedna osoba, druga ranjena - specijalci uhapsili osumnjičenog
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U naselju Gornja Zimča u blizini Visokog sinoć se odvijala prava drama.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, visočka policija je u 20.30 zaprimila anonimnu dojavu da je u porodičnoj kući u ovom naselju došlo do upotrebe vatrenog oružja te da je jedno lice povrijeđeno.

Po dolasku na mjesto pucnjave, policija je utvrdila da je jedno lice smrtno stradalo u pucnjavi, a drugo je ranjeno.

Iako nam nisu mogli potvrditi identitet stradalih, portal Visoko.co.ba objavio je da je smrtno stradala osoba inicijala Z.S., a ranjen B.S.

Doznajemo da su potom pozvane brojne policijske patrole, iz Visokog i Kaknja, te specijalna policija koja je opkolila naselje. Nakon tri sata, policija je uhapsila osobu osumnjičenu za pucnjavu - pronađena je povrijeđena. Prema prvim informacijama, radi se o Rifatu S, koji je navodno u rodbinskim vezama s ubijenom i ranjenom osobom.

Faris Sikirić, glasnogovornik MUP-a ZDK kazao nam je da osoba zadobila povrede usljed samopovređivanja - upotrebom vatrenog oružja. Na naše pitanje da li je osoba pokušala samoubistvo, kazao nam je da nam tu informaciju ne može potvrditi, ali je dodao da se izvršilac krivičnog djela nalazi u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Prema prvim indicijama, slučaj se vodi kao - istraga ubistva.

Više podataka o cijelom slučaju trebalo biti u toku dana.

Visoko.co.ba javlja da je Rifat S. u smtno stradalog Z.S pucao kroz prozor kuće u kojoj je gledao televiziju, da bi zatim pozvao B.S da izađe iz kuće nakon čega mu je pucao u noge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije