Velika akcija SIPA-e u više bh. gradova: Pretresi na 24 lokacije

E. H.
Velika akcija SIPA-e u više bh. gradova: Pretresi na 24 lokacije
SIPA / Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros provode veliku akciju na području Srebrenika, Gradačca, Brčkog i Banje Luke, gdje obavljaju pretrese nekoliko stanova i objekata.

Iz ureda glasnogovornika SIPA-e za Radiosarajevo.ba je potvrđeno da je akcija u toku, ali zbog istražnih radnji detalji akcije nisu poznati. Ipak, dodali su da je nalog za izvršenje pretresa dalo Tužilaštvo BiH.

Kako piše Žurnal, prema zasada nezvaničnim saznanjima, obavljaju se pretresi objekata u vlasništvu osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom carinskih prevara.

Navodi se kako SIPA pretresa, osim ostalih, objekte u vlasništvu fudbalskog menadžera Admira Husarića i advokata Hajrudina Škahića u Srebreniku, potom Nusreta Mustabašića, Miloša Jakovljevića u Banjoj Lico te Ferhata Peštalića zvanog Pero.

Sumnja se da je ova grupa, zajedno s još nekoliko osoba učestvovala u carinskim prevarama.

Ferhat Peštalić se dovodi u vezu s više puta hapšenim i osuđivanim za utaju poreza i prevare Sedinetom Karićem zvanim Sido iz Srebrenika. O tome je u iskazu dostupnom javnosti govorio i optuženi bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje Kemal Čaušević.

Admir Husarić je kontroverzni fudbalski menadžer koji se dovodio u vezu s više afera, a posebno je upečatljiva njegova javna objava putem društvenih mreža kada je s metkom u cijevi prijetio pripadniku navijačke skupine iz Tuzle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije