Uhapšen Sarajlija: Okopavao marihuanu kod Višegrada

Radiosarajevo.ba
Uhapšen Sarajlija: Okopavao marihuanu kod Višegrada
Pixabay / Ilustracija
Policijski službenici, Policijske stanice Višegrad uhapsila je danas 32-godišnjeg O. A. iz Sarajeva, zbog sumnje da je neovlašteno proizvodio i prodavao marihuanu.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Foča, višegradska policija je radom na terenu došla do informacija da se u selu Čengići, općina Višegrad, nalazi zasad marihuane.

Policajci su u sklopu akcije kodnog naziva "Plantaža 2017" promatrali teren i organizirali zasjedu, te su slobode lišili O. A. (1985.) kako zaliva i okopava stabljike marihuane, nakon čega su ga i uhapsili. Tom prilikom je zaplijenjeno 36 stabljika, te će one biti predmet vještačenja. 

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je naložio da se pronađene stabiljke privremeno oduzmu i preduzmu sve mjere i radnje na dokazivanju krivičnog djela.

Iz PU Foča su saopćili da je u toku uviđaj na mjestu događaja, kao i kriminalistička obrada osumnjičenog, a po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, u redovnoj proceduri, protiv njega će biti dostavljen izvještaj za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije