Uhapšen jer je s bombama i puškom hodao posred ulice, tužilac ga pustio

Anadolija
Uhapšen jer je s bombama i puškom hodao posred ulice, tužilac ga pustio
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Nevjerovatan slučaj zabilježen je u Laktašima, kada su policijski službenici reagirali na prijavu da muška osoba u mjestu Aleksandrovac šeta s puškom.

Oko dva sata tokom 6. januara uslijedilo je i hapšenje osobe M. O. (1976) iz Laktaša, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

"Postupajući po prijavi da se u mjestu Aleksandrovac kod Laktaša kreće muško lice s puškom, policijski službenici su izašli na mjesto događaja i lišili slobode M.O. kod koga su pronašli i uz potvrdu privremeno oduzeli dvije automatske puške, određenu količinu bombi, municije i eksploziva", navodi se u saopćenju CJB Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se M.O. nakon završenog ispitivanja pusti na slobodu, a da se po redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije