Uhapšen mladić koji je jučer u Sarajevu usmrtio muškarca u invalidskim kolicima

L. R.
Uhapšen mladić koji je jučer u Sarajevu usmrtio muškarca u invalidskim kolicima
Mladić, inicijala S.B. (23) koji je u petak, upravljajući automobilom Peugeot, usmrtio muškarca u invalidskim kolicima, uhapšen je sinoć u 22.35, rečeno je za portal Radiosarajevo.ba iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Mladić je osumnjičen za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i očekuje se bude predat u nadležnost Tužilaštva.

Muškarac, inicijala N.K., koji je preminuo ima 52 godine, a sve se dogodilo u petak u sarajevskom naselju Stup, oko 15.50. N. K.  se kretao u pomoćnim invalidskim kolicima, a od siline udara sletio je u kanal koji se nalazi pored ceste.

Povrijeđeni je nakon nesreće prevezen u u Opću bolnicu "Prim.dr. Abdulah Nakaš" gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, a zatim je prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, no on je nekoliko sati nakon nesreće nažalost podlegao povredama.

Navodno, vozač Peugeota sarajevskim policajcima je kazao kako je do sudara došlo jer nije vidio muškarca u kolicima s obzirom na to da je ispred njega išao kamion.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije