U velikoj akciji FUP-a pronađeno 28 kilograma droge

S. Š. J.
U velikoj akciji FUP-a pronađeno 28 kilograma droge
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Pripadnici Federalne uprave policije po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli su sinoć opsežnu akciju na širem području Federacije BiH.

Kako je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazala glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, slobode su lišene dvije osobe, a pronađeno je 28 kilograma droge.

''Po nalogu i pod nazorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Federalne uprave policije lišili su slobode dvije osobe na području Kantona Sarajevo. Osumnjičeni su za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prilikom pretresa u garaži koje koristi jedan od osumnjičenih pronađeno je 28 kilograma droge'', kazala je Bavčić .

Kako je ranije potvrđeno iz FUP-a, detaljnije informacije, bit će saopćene danas ili narednih dana.

Nakon kriminalističke obrade u FUP-u osumnjičeni će biti predati u nadležnost kantonalnog tužilaštva, a nakon ispitivanja, postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije