U sudaru teretnog i putničkog vozila poginula jedna osoba

S. H.
U sudaru teretnog i putničkog vozila poginula jedna osoba
U sudaru teretnog i putničkog vozila na magistralnom putu Jablanica-Mostar smrtno je stradala jedna osoba.

Kako su za Radiosarajevo.ba naveli su iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, prema još uvijek nepotpuno provjerenim informacijama kod tunela Salakovac smrtno je stradala jedna osoba, dok je druga teško povrijeđena.

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 20:00 sati kada je putnički automobil udario u kamion albanskih registarskih oznaka.

Kako saznajemo, u ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno je stradala ženska osoba, dok je druga ženska osoba izvučena iz vozila i davala je znakove živote, stoga je prebačena u RMC "Dr. Safet Mujić" radi ukazivanja ljekarske pomoći i dijagnosticiranja stepena povreda. Vozač kamiona prošao je bez povreda. 

Stradala i povrijeđena osoba posjedovale su bh. i hrvatske dokumente.

Ekipe Hitne medicinske pomoći se nalaze na mjestu nesreće i ukazuju pomoć povrijeđenoj nakon čega će biti poznat stepen povreda.

Zbog ove saobraćajne nesreće potpuno je obustavljen saobraćaj zbog čega su nastale velike kolone na ovom dijelu puta, potvrdili su iz MUP-a, a toku je obavljanje policijskog uviđaja nakon kojih će biti poznato više informacija.

Na mjestu nesreće nalaze se i pripadnici vatrogasaca i Hitne pomoći.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije