U toku istraga: Zapaljena zastava BiH na zgradi državnih institucija

E. H.
U toku istraga: Zapaljena zastava BiH na zgradi državnih institucija
Sramotan čin dogodio se jutros u Mostaru, kada je na zgradi zajedničkih institucija u naselju Orca zapaljena državna zastava Bosne i Hercegovine.

Nepuna 24 sata nakon što je postavljena na jarbol koji se nalazi ispred zgrada institucija BiH, nepoznata osoba je zapalila ovu zastavu, koja nije u potpunosti izgorjela, potvrdio je Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona za Radiosarajevo.ba.

Policijski službenici su prijavu o ovom sramotnom činu zaprimili oko 10 sati, nakon čega su vrlo brzo intervenirali. Obavljen je i uviđaj u ovom slučaju, a policija u ovim trenucima traga za počiniocem.

Inače, u ovoj zgradi nalaze se brojne državne agencije, među kojima su ona za sigurnost hrane, Služba za zajedničke poslove institucija BiH, Centar za informiranje i priznavanje iz oblasti visokog obrazovanja, Konkurencijsko vijeće BiH, Institut za nestale osobe BiH, Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH, Državna regulatorna agencija za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH i Centar za uklanjanje mina u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije