Tokom pretresa pronašli kilogram marihuane i eksploziv

Anadolija
Tokom pretresa pronašli kilogram marihuane i eksploziv
Arhiva/Ilustracija / MUP RS / Ilustracija
Policijski službenici pretresli su nekoliko objekata u Banjoj Luci.

Oko kilogram marihuane, vaga za precizno mjerenje, više PVC vrećice za pakovanje, mobilni telefoni, te dvije puške, više komada eksploziva, ručna bomba kao i više komada municije različitog kalibra pronašli su policajci Policijske stanice Laktaši, prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.B. (1988), u mjestu Kriškovci u Laktašima.

Policijska uprava Banja Luka saopštila je da je R.B. priveden u službene prostorije, gdje je izvršeno ispitivanje na okolnosti izvršenja krivičnih djela "Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Ove aktivnosti provedene je u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka zbog operativnih saznanja da se on može dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

"Sprovedene su opsežne planske aktivnosti, koje su rezultirale pretresom stambenog i pratećeg objekata i pronalaskom i oduzimanjem oko kilogram zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojne droge", navodi se u saopštenju.

Protiv osumnjičenog uz saglasnost postupajućeg tužioca, u redovnoj proceduri biti podnesen izvještaja za počinjena krivična.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije