Težak udes kod Prijedora: Cisterna sletjela s puta, vatrogasci na terenu

E. H.
Težak udes kod Prijedora: Cisterna sletjela s puta, vatrogasci na terenu
Teška saobraćajna nesreća dogodila se u poslijepodnevnim satima na magistralnom putu Prijedor - Bosanska Dubica, nakon što je jedna cisterna koja je prevozila gorivo sletjela s ceste.

Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobio je vozač cisterne koji je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Policijske uprave Prijedor. Dodaju i to kako se nesreća dogodila oko 13.30 sati.

Kako su nam kazali, vozač je zbog povreda prevezen u prijedorsku bolnicu, kako bi mu se ukazala pomoć, a nezvanično se doznaje da je vozač od siline udara ispao kroz šajbu vozila.

Ipak, na svu sreću nije došlo do curenja goriva iz cisterne, ali zbog manje količine goriva koja je iscurila iz rezervoara cisterne, reagirali su i vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor.

No, budući da je cisterna ostala da visi preko ruba ceste, vatrogasci zajedno s policijskim službenicima preventivno dežuraju na mjestu nesreće, te se iščekuju detaljne analize uviđaja, kako bi se doznalo pod kojim okolnostima je došlo do nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije