Teška subota u KS: Dvije nesreće, tri osobe teško povrijeđene

Fena
Teška subota u KS: Dvije nesreće, tri osobe teško povrijeđene
Radiosarajevo.ba / Arhiv

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u 17.00 sati na kolovozu Magistralnog puta M-5, mjesto Lapišnica, općina Stari Grad, dvije osobe su teško povrijeđene.

Prema izvještaju MUP-a KS do sudara je došlo između vozila "golf III", registarskog broja M56-J-912, kojim je upravljao vozač Č.F. (1954) iz Sarajeva i vozila marke "seat-cordoba", registarskog broja E35-O-004, kojim je upravljao vozač T.M. (1995) iz Sokoca.

Teške povrede (fraktura desne podkoljenice i fraktura lijeve nadkoljenice), zadobio je vozač "golfa" kojemu je ukazana ljekarska pomoć u KUM-KCU Sarajevo, gdje je zadržan na daljem liječenju.

Teške tjelesne povrede (fraktura nosne kosti sa dislokacijom) zadobila je i putnica iz vozila "seat-cordoba", T.B. (1960) iz Sokoca, Ljekarska pomoć joj je ukazana u KUM-KCU Sarajevo, gdje je zadržana na daljem liječenju.

Također je lakše povrede zadobio i putnik Golfa R.T. (1947) iz Sarajeva, i njemu je ljekarska pomoć ukazana u KUM-KCU Sarajevo, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

U saobraćajnoj nezgodi u Hadžićima teške povrede zadobila putnica H.R.

Na kolovozu ulice Miševići do broja 56, općina Hadžići, u subotu u 21.55 sati dogodila se saobraćajna nesreća, kada je došlo do skretanja van kolovoza vozila "opel-kombi", registarskog broja K62-M-390, kojim je upravljao vozač H.T (1985) sa privremenim boravkom u Sarajevu.

Teške povrede (fraktura desne nadlaktice) zadobila je putnica Opela H.R. (1992) iz Sarajeva kojoj je ljekarska pomoć ukazana u KUM-KCU Sarajevo, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Požar u stanu

U ulici Janka Jolovića broj 2/III, općina Novi Grad, u subotu je u 18.35 sati došlo do požara u stanu, vlasništvo K.M. koji koristi S. F. iz Živinica, privremeno nastanjen u Sarajevu. Požar je brzo ugašen i nije bilo povrijeđenih osoba, dok je u stanu nastupila materijalna šteta.

 

Saobraćaj - Policija uručila 353 prekršajnih naloga

U subotu su službenici policije MUP-a KS, poduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a uručili su 353 prekršajnih naloga.

Za lakše prekršaje upozorili su 17 vozača, a iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, tri osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, jedno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno vozilo isključeno-neregistrovano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije