Radnik podlegao povredama: Smrtni slučaj na gradilištu u Urijan Dedinoj ulici

Radiosarajevo.ba
Radnik podlegao povredama: Smrtni slučaj na gradilištu u Urijan Dedinoj ulici
/ Ilustracija
Radnik na gradilištu preminuo je usljed povrede zadobijenih nakon nesreće.

Naime, Prva Policijska uprava je 12. maja obaviještena da je na gradilištu u ulici Urijan Dedina, općina Centar Sarajevo, na objektu u izgradnji, došlo do pucanja metalne konstrukcije mobilne pumpe za beton marke “Iveco”, reg. oznake T14-E-948, kojom je upravljao operater Š.R., te je uslijedilo povrijeđivanje radnika I.I., rođenog 1954. godine u Sjenici, gdje je i nastanjen, sa privremenim boravkom u Sarajevu.

Od  ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, konstatovana je smrt navedene osobe nastala usljed zadobijenih povreda glave. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilatva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, sudski vještaci medicinske i mašinske struke i inspektor zaštite na radu.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će biti izvršen spoljašni  pregled, a po potrebi i obdukcija.

Navedenog dana slobode je lišen Š.R., rođen 1958.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnvoa sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 328., a u vezi sa članom 323. KZ FBiH (Teška krrivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi sa izazivanjem opće opasnosti). Nastavlja se rad na rasvjetljvanju i dokumentovnaju opisanog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije