Slučaj porodice Hamidović: Specijalci reagirali nakon napada na policiju

H. A.
Slučaj porodice Hamidović: Specijalci reagirali nakon napada na policiju
/ NEON TV
U općinu Kalesija, u mjesto Gornje Petrovice, jutros su stigle jedinice za specijalne namjene Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona.

Naime, kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz MUP-a TK-a, jutrošnjem dolasku prethodili su raniji sukobi policije, zaposlenih u Centru za socijalni rad Kalesija i porodice Hamidović. 

Riječ je majci Hadžiri H. i njenim sinovima Enesu i Harisu - koji su primali socijalnu pomoć, a nakon što su zaposleni Centra za socijalni rad željeli doći da provjere situaciju u ovoj porodičnoj kući, bili su spriječeni.

"Tome je prethodio raniji sukob, kada je spomenuta porodica spriječila zaposlene Centra za socijalni rad da uđu u kuću. Napadnuti su, te su im upućene prijetnje", rekli su nam iz MUP-a TK-a.

Nakon toga je uslijedio jutrošnji dolazak većeg broja policajaca, a reagirali su i zaposleni Hitne pomoći, nakon što je majci Hadžiri pozlilo. Enes i Haris su provedeni na Odjel psihijatrijske klinike u Tuzli.

"Iako je bilo sumnje da se u kući nalazi oružje, ono detaljnim pretresom nije pronađeno", rekli su iz MUP-a. a zbog sumnje da isti posjeduju oružje još uvijek se obavlja pretres stambene kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije