Slavna bh. košarkašica majku ranila nožem i pokušala samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Slavna bh. košarkašica majku ranila nožem i pokušala samoubistvo
/ Zgrada u kojoj se dogodio napad, Foto: Večernji
Poznata bivša banjolučka košarkašica Smilja Rađenović (49) nožem je teško povrijedila svoju nepokretnu majku Zorku (75) pa je pokušala izvršiti samoubistvo.

Krvava obiteljska drama dogodila se proteklog vikenda u Ulici Sime Miljuša u naselju Starčevica, u Banja Luci.

 

Nakon što je izbola majku, Smilja je šest puta ubola sebe u vrat i grudni koš. Tragediju sa smrtnim ishodom je spriječio Smiljin brat koji živi zajedno s njima. Smilja i Zorka su prevezene u UKC RS u Banjaluci, gdje su zadržane na liječenju.

 

Stanari zgrade još ne mogu vjerovati. Svi za ovu porodicu, piše Večernji, imaju samo riječi hvale, a prvenstveno za Smilju.

 

“To je jedna divna i kulturna obitelj. Svi su jako ljubazni i dobri prema susjedima. Nikada nisam prošla ni pokraj Smilje ni njezina brata da se ne zaustave i ljubazno me pozdrave. Zorka je teško oboljela prije oko sedam godina i tada se kod nje doselila Smilja. Ostavila je sve svoje obaveze kako bi pomagala majci. Stalno sam je viđala kako je izvodi, kupuje sve što joj treba. Nikada nisam primijetila bilo kakav sukob između njih”, rekla je šokirana susjeda, dodajući kako se u tih sedam godina nikada nije čula neka galama iz njihova stana.

 

Inače, Smilja Rađenović dugo godina bavila se košarkom, a najveći uspjeh joj je kada je 1989. s ekipom Jedinstvo iz Tuzle, koju je predvodila Razija Mujanović, osvojila naslov prvaka Europe.

 

Osim toga, igrala je i za reprezentaciju Jugoslavije, a poslije aktivne karijere radila je i u nekoliko košarkaških klubova.

Smilja Rađenović, Foto: Večernji - Slavna bh. košarkašica majku ranila nožem i pokušala samoubistvo

Smilja Rađenović, Foto: Večernji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije