Sarajevo: Uhapšeni provalnici koji su probili zid u zgradi da bi opljačkali stan dilera droge

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšeni provalnici koji su probili zid u zgradi da bi opljačkali stan dilera droge

Jučer, oko podneva, Prva policijska uprava obaviještena je da u ulici Dejzina Bikića (općina Centar Sarajevo) više NN lica preko balkona prelazi iz stana u stan.

Policijski službenici su u navedenoj ulici zatekli V.R., rođen 1986. u Bratuncu, nastanjen u Živinicama i Đ.M., rođen 1986. u Foči, nastanjen u Sarajevu, dok je u putničkom motornom vozilu marke “Opel” zatečena B.A., rođena 1995. u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Izvršenim pregledom vozila pronađeno je oko 500 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, dok je kod V.R. pronađen i oduzet provalnički alat.

U navedenoj zgradi, u stanu koji koristi D.N., rođen 1997. godine u Turskoj, nastanjen u Sarajevu, sa kojim se nalazila O.L.A., rođena 1994, privremeno nastanjena u Sarjevu, državljanka Latvije,  pronađen je pištolj marke “Browing”, cal. 32 mm, sa okvirom i 4 metka istog kalibra, koji je oduzet od D.N., a za koji isti ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

U obavljenom intervjuu D.N. je izjavio da je u stan vlasništvo njegovog oca, izvršena teška krađa od strane NN lica koja su probila zid iz susjednog stana. U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da su V.R., Đ.M. i B.A. izvršili tešku krađu u stan koji koristi D.N. i iz istog otuđili materiju koja asocira na opojnu drogu, a koja je kod navedenih lica pronađena i oduzeta.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 287. i 238.  KZ F BiH (Teška krađa i Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), V.R., Đ.M. i B.A. su lišeni slobode, a zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 238. KZ F BIH i člana 52. ZONDINOIM-a, slobode su lišeni D.N. i O.L.A.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a sva navedena lica su  predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti istih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije