Sarajevo: Uhapšena 21-godišnjakinja zbog krađe vozila

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšena 21-godišnjakinja zbog krađe vozila

Sinoć, oko 22.10 sati, u ulici Vladimira Preloga (općina Novi Grad Sarajevo), policijski službenici III Policijske uprave su u parkiranom putničkom motornom vozilu marke "VW Golf", reg. oznake E40-K-643 na mjestu suvozača zatekli Dž. M., rođen 1994. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, dok se na mjestu vozača nalazila Ć. M., rođena 1995. u mjestu Hrenovica, nastanjena u Sarajevu.

„Obavljenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo 27. februara otuđeno s parking prostora u ulici Antuna Branka Šimića, općina Novi Grad Sarajevo, te da registarske tablice ne pripadaju istom“, navode iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZFBiH (teška krađa), Dž.M. i Ć.M. su uhapšeni i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije