Sarajevo: Ponovo uhapšen najpoznatiji prevarant u BiH

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Ponovo uhapšen najpoznatiji prevarant u BiH

U Sarajevu je jučer ujutro, na području općine Novi Grad, uhapšen Eldin Komad (1982) zvani Nino, rođen u Čapljini, jedan od najpoznatijih i najustrajnijih prevaranata u Bosni i Hercegovini, za kojim je nedavno raspisana i potjernica.

Za koju se konkretno prevaru ovaj put Komad traži, nije otkriveno, ali je poznato da ga je sarajevski MUP proteklih godina u više navrata privodio upravo po potjernicama zbog prevare koje su za njim raspisivali brojni sudovi i MUP-ovi u zemlji.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, Komad je uhapšen, a Tužilaštvo će u narednih 24 sata odlučiti da li će predložiti pritvor.

Podsjećamo vas da je Komad početkom jula prošle godine osuđen na sarajevskom Općinskom sudu na osam mjeseci zatvora, nakon što je sam priznao da je u ljeto 2014. oštećenog K.P. prevario za mobitel i 300 maraka.

Osim Sarajeva, Komad je privođen u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci, a građane je najčešće varao tako što se služio lažnim međunarodnim dokumentima, te se predstavljao da je jedan od šefova EUPM-a i UN-a u BiH, ambasadora SAD-a, inspektor UNO BiH ili poštar, a žrtve je nalazio i preko interneta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije