Rekorderi po broju hapšenja za drogu: Petorka u pritvoru više od 20 puta

Radiosarajevo.ba
Rekorderi po broju hapšenja za drogu: Petorka u pritvoru više od 20 puta
Arhiv / Ilustracija
Petorica Banjalučana u posljednjih nekoliko godina više od 20 puta su uhapšeni u raznim akcijama zbog trgovine drogom.

Kako piše Blic, prema podacima Okružnog tužilaštva Banja Luka, rekorder je Darko Kos, protiv kojeg je za dvije godine podneseno čak šest izvještaja zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa narkoticima.

"Osim njega, tu je i Bojan Mrđenović, koji je do sada pet puta prijavljen tužilaštvu. Po tri izvještaja skupili su Nemanja Morača, Enes Džanić i Novak Nedinić", pojasnili su u banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Osim ovih izvještaja, oni su više puta hapšeni zbog manjih količina droge, ali i drugih teških krivičnih dela.

Prema mišljenju stručnjaka, najveći problemi su u tome što, poslije hapšenja i ispitivanja, po nalogu dežurnog tužioca budu pušteni da se brane sa slobode.

Podsjećamo, Kos je više puta hapšen prije 2010. godine, a Mrđenović je uhapšen i u februaru ove godine u akciji „Opasač“ zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe koja je na području Banja Luke uzgajala i preprodavala marihuanu.

Morača se trenutno nalazi u zatvoru, gdje služi kaznu od četiri i po godine zatvora zbog trgovine narkoticima. On je bio uhapšen u akciji „Čistač 2“, ali je ubrzo sklopio sporazum o priznanju krivice s Okružnom tužilaštvom u Banjoj Luci i pristao na pomenutu kaznu.

Novak Nedinić u februaru 2011. godine osuđen je na tri i po godine zatvora u Okružnom sudu u Banjoj Luci zbog trgovine marihuanom i spidom. On je tada bio uhapšen u policijskoj akciji s više od 20 osoba.

Enes Džanić sredinom juna prošle godine osuđen je na šest godina zatvora zbog prodaje heroina na području Banja Luke. Prema presudi, on je drogu nabavljao, zatim je na području Banjaluke prepakivao i prodavao ovisnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije