Refik Kurgaš koji se sumnjiči za spolni odnos s djetetom pušten na slobodu

S. H.
Refik Kurgaš koji se sumnjiči za spolni odnos s djetetom pušten na slobodu
/ Refik Kurgaš
Refik Kurgaš, bivši kandidat za načelnika Općine visoko, koji se sumnjiči za spolni odnos s djetetom pušten je na slobodu.

Nakon jednomjesečnog pritvora Refik Kurgaš je pušten na slobodu, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva ZDK Naila Muratović.

Kako je navela Muratović, Tužilaštvo ZDK nije imalo zakonske osnove da traži produženje pritvora, stoga je Kurgaš po isteku jednomjesečnog pritvora pušten na slobodu.

Podsjećamo, Kurgaš se sumnjiči za krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom zbog čega je ispitan u prostorijama Tužilaštva ZDK-a, koje je uputilo prijedlog Općinskom sudu u Zenici da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. 

Zbog cijelog slučaja reagovali su i iz stranke A-SDA saopćivši da je privođenje Kurgaša neugodno iznenađenje, te da ukoliko navodi optužnice budu potvrđeni, za A-SDA to znači da je Refik Kurgaš je završio svaku političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije