Proputovali cijelu Europu, pa opljačkani u Sarajevu: Ugrožen nastavak Marša za Alep

E. H.
Proputovali cijelu Europu, pa opljačkani u Sarajevu: Ugrožen nastavak Marša za Alep
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Sramotna pljačka dogodila se u srijedu navečer u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kada je obijen kombi učesnika Građanskog marša za Alep.

Nakon što su bez problema prošli više od 1.000 kilometara diljem cijele Europe, sve od Njemačke do BiH, sinoć su učesnici ovog marša doživjeli prvu veliku neugodnost na svom putovanju.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Anna Alboth, organizatorica ovog Marša, kombi je obijen na parkingu, te je tom prilikom ukradeno pravo malo bogatstvo koje se sastoji od šest laptopa, 250 eura, dva pasoša, dvije vozačke dozvole, jedne lične karte, nekoliko torbi za laptope, jedne motorole i jednog objektiva.

"Dok smo organizirali događaj na mostu Olge i Suade neko je došao na parking i razbio je prozor na našem kombiju. Kada smo došli do kombija primijetili smo da nema naših stvari, što nas je jako rastužilo. Sada smo svi u velikim obavezama po ambasadama, jer su nam nestali dokumenti, tražimo rješenja da se Marš nastavi uskoro, a ustvari željeli smo da se družimo s ljudima iz Sarajeva, no sada to vrijeme moramo potrošiti na druge stvari", kazala je Anna za Radiosarajevo.ba.

Krađa je vrlo brzo prijavljena policijskim službenicima Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, od kojih je zatražena hitna reakcija, jer bi za pojedine učesnike Marša nastavak putovanja mogao biti ugrožen zbog krađe dokumenata.

Ipak, pri kontaktu s Operativnim centrom MUP-a KS-a nismo uspjeli doznati više detalja, jer su nam rekli kako trenutno oni nemaju informacija o tom slučaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije