Profesor nakon što su procurile njegove nage fotografije: Ispao sam naivan

Radiosarajevo.ba
Profesor nakon što su procurile njegove nage fotografije: Ispao sam naivan
Nesvakidašnji slučaj u obrazovanju zaprepastio je javnost u Doboju, kada je jedan profesor dobojske Saobraćajne i elektroškole dospio u centar skandala nakon što su na društvenim mrežama objavljene njegove fotografije na kojima je potpuno nag.

Vrlo brzo pojedini korisnici društvenih mreža ustvrdili su da je profesor ove fotografije, navodno, slao jednoj učenici, zbog čega je pokrenuta i istraga o ovom slučaju, prenose Nezavisne novine.

I profesor je potvrdio svoju grešku, dodavši da je ispao naivan, ali da nikada nije te fotografije slao jednoj učenici, kao i to da je dao izjavu u školi u kojoj predaje, priznavši da je on na fotografiji. Dodao je i da se kaje, te da će prihvatiti sve posljedice.

"Dopisivao sam se s jednom ženskom osobom koja mi se ličnom kartom predstavila da je punoljetna i da je rođena 1988. godine. Ona nije iz naše škole", istaknuo je profesor S. B.

U istragu ovog skandala uključila se i policija, nakon napisa o ovom slučaju u medijima, a informacije o tome za Radiosarajevo.ba potvrdili su iz Centra javne bezbjednosti Doboj. Dodali su i da prijava o ovom slučaju nije zaprimljena, ali da će zbog napisa u medijima obaviti neophodne provjere i utvrditi činjenično stanje o ovom događaju.

"Ispao sam naivan i to se ne može promijeniti. Dva mjeseca smo se dopisivali. Sve sam rekao u policiji. Žao mi je zbog svega", kratko je za Blic izjavio profesor S. B.

Njegove fotografije objavljene su u srijedu u grupi „Dnevna doza Doboja“, odakle su skinute nakon sat vremena. Autor grupe je potom napisao da su neprimjerene fotografije uklonjene kako bi se izbjegla krivična odgovornost.

"Preko članova smo dobili informaciju da su slike proslijeđene MUP-u i da je profesor prijavljen. Sada nam ostaje da čekamo epilog slučaja", napisao je autor grupe.

U Doboju se uveliko spekulira da su fotografije „procurile“ nakon što ih je sam Božičković poslao djevojci s kojom se dopisivao. To je indirektno potvrđeno i u školi u kojoj je Božičković zaposlen, gdje navode da su proveli odgovarajuću zakonsku proceduru. Identitet osobe s kojom se dopisivao je poznat i riječ je o osobi rođenoj 1988. godine.

Božičkovićeve kolege pretpostavljaju da je za „ljubavnu prepisku“ iskorišten lažni identitet, te da je čitava priča unaprijed organizirana sa namjerom da se profesor diskreditira. Moguće da su lažni profil napravili i učenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije