Preminuo mladić koji je ranjen u pucnjavi na Mojmilu: Napadaču određen pritvor

S. H.
Preminuo mladić koji je ranjen u pucnjavi na Mojmilu: Napadaču određen pritvor
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija s mjesta pucnjave
Mladić H. G. koji je povrijeđen u pucnjavi u srijedu navečer na Trgu Barcelone u sarajevskom naselju Mojmilo preminuo je sinoć iza ponoći na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ove informaciju potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako nezvanično saznajemo, preminuo je Haris Godinjak koji je od ranije poznat MUP-u KS-a.

Podsjećamo, Godinjak je teško ranjen u glavu dok je s društvom sjedio u kafiću Twins. Sve se dogodilo oko 20:20 sati, kada je napadač došao pred kafić i počeo pucati prema Godinjaku.

U noći kada se dogodila pucnjava uhapšen je Fahrudin Kahriman koji se sumnjičio za pokušaj ubistva H. G, a koji je u nadležnost Tužilaštva KS-a predat dan nakon ovog događaja. Tužilaštvo KS-a je isti dan predložilo Kantonalnom sudu u Sarajevu jednomjesečni pritvor za Kahrimana, a djelo za koje se tereti je nakon smrti H. G. prekvalificirano kao ubistvo, potvrdila je Bavčić za Radiosarajevo.ba.

Prema nezvaničnim informacijama, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Fahrudinu Kahrimanu.

Godinjak je na ovom istom mjestu prije četiri godine u pucnjavi teško ranio 38-godišnjeg Jasenka Jahića, a 2011. godine je nožem ranio jednu osobu u Olimpijskoj ulici, također na Mojmilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije