Preko internet oglasnika dogovorila zamjenu telefona pa ga prevarila

Radiosarajevo.ba
Preko internet oglasnika dogovorila zamjenu telefona pa ga prevarila
Pixabay / Ilustracija
Policijska stanica Teslić 27. februara ove godine je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv D.Đ. s područja općine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinila prevaru.

Prijavljena je koristeći lažni profil putem internet stranice za oglašavanje prodaje dogovorila zamjenu svog mobilnog telefona s oštećenim licem za kožnu torbu i kožnu jaknu, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Oštećeni je ispoštovao dogovor te putem brze pošte poslao robu koja je bila predmet razmjene na traženu adresu nakon čega mu se D.Đ. više nije javljala niti je poslala dogovorenu zamjenu.

Osumnjičena je na ovaj način za sebe pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 600 KM, dok je oštećenom za isti iznos nanijela materijalnu štetu.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić od lica D.Đ. oduzeli su torbu i jaknu i iste su vraćene vlasniku.

Centar javne bezbjednosti Doboj apelira na građane da maksimalno budu oprezni prilikom poslovanja putem interneta i poziva sve građane koji su bili oštećeni na ovakav ili sličan način da podnesu prijavu najbližoj policijskoj stanici ili besplatnim pozivom na 122.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije