Predložen pritvor za mladića koji je silovao troje maloljetnika

Fena
Predložen pritvor za mladića koji je silovao troje maloljetnika
Arhiva/Ilustracija / Stijku se sudi za trgovinu drogama u Okružnom sudu Banja Luka
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za O. M. (1991), iz općine Gradiška, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo spolno nasilje nad djetetom.

Ovo krivično djelo je u stjecaju s krivičnim djelom zadovoljenje spolnih strasti pred drugim.

Osumnjičeni je navedeno krivično djelo počinio u vremenskom periodu od juna 2016. do 17. maja ove godine, na području općine Gradiška, na štetu troje maloljetne djece, uzrasta od sedam do jedanaest godina, saopćeno je iz ovog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

U pitanju je krivično djelo koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela, a pritvor je predložen i jer bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije