Nakon zapljene 86,5 kg marihuane, predložen pritvor za četvorku

Fena
Nakon zapljene 86,5 kg marihuane, predložen pritvor za četvorku
Tužilaštvo BIH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za četiri osobe kod kojih je pronađeno 86,5 kilograma opojne droge "marihuana".

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Muharema Temaja, rođenog 1966. godine u Kušni,  Prizren, državljanina BiH, Jasmini Hota, rođenu 1988. godine u Sarajevu, državljanku BiH, Marka Jevrića, rođenog 1993. godine u Nikšiću, Crna Gora, državljanina Crne Gore, i Gorana Banovića, rođenog 1985. godine u Nikšiću, Crna Gora, državljanina Crne Gore.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH, policijski službenici Granične policije BiH na prodručju Gacka su lišili slobode i izvršili pretrese četvoro osumnjičenih. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 86,5 kg opojne droge „marihuana“.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa vršili neovlaštenu međunardnu trgovinu i isporuku opojne droge „marihuana“, s područja Crne Gore u BiH.

Oni se sumnjiče se da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Mjera za određivanje pritvora u trajanju od mjesec dana za osumnjičene se predlaže iz razloga opisanih u članu 132. tačke a) i b) ZKP-a BiH.

Pritvor za osumnjičene se predlaže zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, a u odnosu na pritvorske razloge koji ukazuju na opasnosti od bjekstva, predložena je mjera pritvora za osumnjičene Gorana Banovića i Marka Jevrića.

Prijedlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije