Predložen pritvor za Amira Zukića i njegovog vozača

S. H.
Predložen pritvor za Amira Zukića i njegovog vozača
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Općinskom sudu prijedlog pritvora za generalnog sekretara SDA Amira Zukića i njegovog vozača Seida Fazlagića.

Za njih je zatražen jednomjesečni pritvor, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica ovog Tužilaštva Azra Bavčić.

Kako je navela Bavčić, pritvor za Zukića je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, skrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a za Seada Fazlagića pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva te ponavljanja krivičnog djela.

Općinski sud u Sarajevu ima 24 sata da se očituje o prijedlogu pritvora za Zukića i Fazlagića.

Obojica su uhapšeni u okviru predmeta Bosna, u kojem istraga traje još od prošle godine.

Generalni sekretar SDA, kako piše BIRN BiH - Detektor.ba, uhapšen je zbog sumnje da je tražio novac za zapošljavanje u Elektroprivredi BiH.

Podsjećamo, u akciji "Bosna" su 26. augusta 2016. godine uhapšeni izvršni direktor Elektroprivrede BiH za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžat Trako, Ramiz Karavdi i Senad Trako.

Osumnjičeni su da su organizirali grupu, te koristeći svoj utjecaj zapošljavali lica u javna poduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije