Predložen pritvor osumnjičenima za ubistvo na Alipašinom Polju

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor osumnjičenima za ubistvo na Alipašinom Polju
Patria / Ilustacija
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu određivanje pritvora Fuadu Pitiću, Ismaru Haliloviću i Nihadu Titoriću za ubistvo Damira Hodovića na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Kako je za Radiosarajevo.ba navela glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, njima je pritvor predložen zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, te opasnosti da bi njihovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Pritvor Haliloviću i Pitiću koji su osumnjičeni za Hodovićevo ubistvo predložen je i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok se Tintorić sumnjiči za pomaganje u izvršavanju ovog krivičnog djela.

Podsjećamo, do pucnjave je došlo oko 18.30 sati, a beživotno tijelo muškarca pronađeno je u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, u naselju Alipašino Polje. Tokom noći, prema nezvaničnim informacijama, doznali smo da je nastradao muškarac inicijala D. H. (1979), otac dvoje maloljetne djece, koji je od ranije poznat policiji, a te nezvanične informacije ukazuju da je riječ o Damiru Hodoviću.

Dodaje se i da se pucnjava dogodila u ugostiteljskom objektu u ovom naselju, kada je jedan muškarac prišao i pucao ubijenom u srce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije