Sarajevski MMA borac priznao ubistvo

Radiosarajevo.ba
Sarajevski MMA borac priznao ubistvo
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo i Omar Mehmedbašić, advokat Tomislava Spahovića, postigli su danas sporazum o priznanju krivice prema kojem MMA borac pristaje da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest mjeseci za ubistvo Amila Geca.

Sud će u narednom periodu odlučiti hoće li prihvatiti ovaj sporazum, piše Avaz.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila ove godine u ulici Nusreta Prohića, naselje Buča Potok, Sarajevo počinio krivično djelo ubistvo na način da je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec, a koji je usljed zadobijenih povreda 23. aprila ove godine.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja, navodi se u saopćenju.

Spahović je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA (mješovita borilačka vještina) boraca u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi prije ovog incidenta, predviđali blistavu karijeru. Nadimak mu je “The Beast” (Zvijer).

Spahović i Nišić su sedam dana nakon ubistva proveli u bjekstvu da bi se na koncu predali policiji.

Na ročištu za produženje pritvora tužilac u ovom slučaju, Igor Dubak, kazao je kako je, prema iskazima iz istrage, a naročito prema sadržaju tri DVD videozapisa nadzorne kamere na zgradi u ulici Nusreta Prohića 20, gdje se ubistvo dogodilo, nesporno da su Spahović i Nišić počinili djela za koja se sumnjiče.

Dubak je tada kazao da su kamere zabilježile kretanje osumnjičenih te moment kada je ubijen Gec, odnosno kada je Tomislav Spahović ispalio najmanje pet hitaca u pravcu vozila u kojem se Gec nalazio. Na snimku se navodno vidi i momenat kada je Nišić ušao u zgradu u kojoj je stan Musićeve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije