Poznati detalji ubistva dvogodišnjeg dječaka iz Zvornika

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji ubistva dvogodišnjeg dječaka iz Zvornika
Cijela BiH jučer je potresena viješću da je dvogodišnji dječak ubijen u Zvorniku.

Dječaka su, prema vlastitom priznanju, hladnokrvno ubili ujak Mijat Stankić (38) i njegova nevjenčana supruga Fata Durak (34).

Kako otkrivaju Nezavisne, dječak je ubijen u kući u kojoj je dječak živio, u mjestu Donja Kamenica, a potom su njegovo tijelo zakopali u Stankićevoj šumi.

"Ubijeni dječak ima i brata, koji je rođen prošle godine. Majka ih je napustila i povjereni su ocu, koji je jako vezan za njih, a koji radi u u Zvorniku. Pošto je prezauzet poslom i nije mogao da se stara o djeci, on ih je dao punici da ih čuva. S obzirom na to da je baka bolesna, djecu su čuvali Stankić i Fata Durak", priča izvor Nezavisnih upućen u detalje istrage.

Istraga je počela kada je otac prijavio nestanak, nakon što mu nisu govorili gdje je dijete...

"Otac je tražio od ujaka da vidi dijete, ali mu je Stankić rekao da je dječak s Fatom negdje otišao u noći između 16. i 17. augusta, te da mu se Fata od tada ne javlja na telefon", pojašnjava sagovornik.

Istraga je potom išla tim tragom, te je raspisana potraga za djetetom i Fatom Durak, koja je, ispostavilo se, otišla u Živinice, gdje ju je policija na kraju i pronašla, ali dječaka nije bilo s njom.

"Žena je, pritisnuta nizom pitanja, popustila i priznala da je dječak ubijen. To je bio šok za sve. Potom je i Stankić uhapšen. Kako su ga tačno ubili, podatak je koji ne možemo otkriti, jer tijelo još nije ekshumirano, s obzirom na to da je za to potrebna dokumentacija", kaže  izvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije