Poznati detalji jutrošnjeg hapšenja: Policija spriječila sukob navijača

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji jutrošnjeg hapšenja: Policija spriječila sukob navijača
U Sarajevu jutros, na platou kod sarajevskog stadiona Asim Ferhatović Hase, policija je uhapsila četiri lica.

Kako se navodi u izvještaju Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, policija je u 8.50 sati obaviještena da se na južnoj strani stadiona "Asim Ferhatović Hase", ulica Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, nalaze NN lica koja narušavaju javni red i mir.

Na teren je upućeno više patrola i na makadamskom parkingu koji se nalazi na lokalitetu Betanije, policijski službenici su zatekli sljedeća lica: Š.K., rođen 1995. godine u Sarajevu, F.S., rođen 1993. godine u Sarajevu, H.S., rođen 1996. godine u Sarajevu i Z.E., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

U obavljenom razgovoru isti su izjavili da pripadaju navijačkoj skupini FK Željezničar, te su s grupom navijača došli do stadiona kako bi se fizički obračunali s pripadnicima navijačke skupine FK Sarajevo.

Obavljenim obilaskom užeg i šireg lokaliteta oko stadiona "Asim Ferhatović Hase", pronađeno je više drvenih palica i improviziranih metalnih palica. Navedena lica privedena su u službene prostorije I PU i protiv istih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Policijski službenici nastavljaju rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije