Tijelo malog Konstantina pronađeno na lokalitetu Kurjača na Majevici

J. Ć.
Tijelo malog Konstantina pronađeno na lokalitetu Kurjača na Majevici
/ ATV
Tijelo dječaka Konstantina Stijepića iz Lopara, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Lopare 7.marta 2017. godine, pronađeno je danas.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je glasnogovornica CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović.

"Potraga za dječakom nastavljena je danas detaljnim pretraživanjem područja sela Lipovice gdje je dječak i nestao", rekla je Simojlović.

Tijelo desetogodišnjeg Konstantina Stijepića iz Lopara pronađeno je u mjestu Kurjača, nekoliko kilometara udaljenom od porodične kuće.

Policijske ekipe su na mjestu događaja, a ostali učesnici su obustavili potragu.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina potvrdio je da pronađeno tijelo na lokalitetu Kurjača na Majevici i da je u toku identifikacija.

Glasnogovornica Centra Aleksandra Simojlović rekla je da se čeka dolazak medicinskih ekipa i tužioca.

Podsjećamo, za dječakom, koji je bolovao od autizma, od 7.marta je trajala velika potraga, u koju su bile uključene brojne nadležne ekipe iz cijele BiH.

Pretražen je teren na području općine Lopare, a učestvovao je veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, te Civilne zaštite RS-a, Federalne uprave civilne zaštite, Civilne zaštite Brčko Distrikta, Vatrogasne jedinice Lopare, Lovačkog društva Lopare te veći broj mještana susjednih sela i općina.

Jučer su se u potragu uključili i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije