Ponedjeljak u Sarajevu: Pokušaj ubistva, krađe, bomba...

Radiosarajevo.ba
Ponedjeljak u Sarajevu: Pokušaj ubistva, krađe, bomba...
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policijski službenici Odjeljenja za opći kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su uhapsili J.T., rođenog 1979. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

O ovom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.T. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije KS-a.

Četiri osobe uhapšene su zbog krađe

Policijski službenici Druge Policijske uprave (II PU) jučer su uhapsili K.E., rođenog 1984., M.B., rođenu 1977., Z.B., rođenog 1996. i maloljetnu M.F., rođenu 1999., svi nastanjeni u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađa.

Ove osobe su tog dana u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, izvršili krađu parfema iz prodavnice "dm", a potom se pobjegli vozilom u pravcu Čengić-Vile, gdje su ih sustigli policijski službenici.

Prilikom pretresa kod njih osoba su pronađeni i oduzeti predmeti koji potječu iz navedenih krivičnih djela. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.E., M.B., Z.B. i maloljetna M.F. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a.

Aktivirana ručna bomba u ulici Vranjače

U ponedjeljak u 13.55 sati, obaviještena je I PU, da je u ulici Vranjače, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba aktivirala ručnu bombu tzv. kašikaru. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na kući vlasništvo G.Z. iz Sarajeva. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a KS-a, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Proteklog dana 26 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 26 saobraćajnih nezgoda, od toga 23 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, 10 motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije