Policijski psi uključit će se u potragu za napadačima na Zdravka Mamića

Fena
Policijski psi uključit će se u potragu za napadačima na Zdravka Mamića
MUP Kantona 10 provodi opsežnu policijsku istragu nakon što je danas iz vatrenog oružja ranjen Zdravko Mamić u mjestu Zidine nedaleko od Tomislavgrada.

Kako je za Fenu kazao ministar MUP-a Kantona 10 Darinko Mihaljević, tokom dana uzete su izjave od očevidaca, prikupljaju se materijalni dokazi, dok je dio policajaca još na terenu u potrazi za dvojicom napadača.

"Zatražena je pomoć od MUP-a Unsko-sanskog kantona za angažiranjem njihovih pasa tragača da bi se pokušalo utvrditi kretanje počinitelja napada na Zdravka Mamića", kazao je Mihaljević.

Što se tiče izjave Zdravka Mamića koju je dao policiji, ministar Mihaljević je kazao da je istragu preuzelo Kantonalno tužilaštvo te da oni raspolažu tim informacijama.

Prema kazivanju svjedoka, Mamić je dočekan u "sačekuši", u zaseoku Zidine pored kapelice gdje je trebala biti služena misa zadušnica za njegovog oca. Napadači su ispalili više hitaca iz vatrenog oružja, a jednim su ga hicem pogodili u desnu nogu.

Nakon što mu je u Domu zdravlja Tomislavgrad pružena prva pomoć i sanirana prostrijelna ranu, na lični zahtjev Mamić je napustio Bosni i Hercegovinu i otputovao u Zagreb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije