Potraga za stradalim mladićima: Patrola je prvo uočila točak u Lašvi

Anadolija
Potraga za stradalim mladićima: Patrola je prvo uočila točak u Lašvi
Jutros su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u rijeci Lašvi pronašli automobil u kojem su se nalazila dva tijela, dok se za trećim tijelom još uvijek traga.

Mladići Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović, svi iz Zenice, u subotu navečer posjetili su diskoteku Label u Vitezu nakon čega im se izgubio svaki trag.

Iako je bilo raznih spekulacija, pa čak i to da su viđeni u Sarajevu, pripadnici Specijalne policije ZDK-a jutros su u rijeci Lašvi između Kaonika i naselja Lašva prvo uočili jedan od točkova u vodi, a zatim brzom pretragom i intervencijom otkrili automobil kojim su trojica mladića sletjeli s ceste u nabujalu rijeku. Automobil je vidno oštećen.

"Pretpostavljali smo da su nestali mladići mogli nastradati u rijeci Lašvi pa smo jutros krenuli uzvodno od ušća. Tokom obilaska rijeke Lašve imali smo dvije pješačke patrole i jednu koja je bila čamcem. Nakon 40 minuta jedna od patrola je na ovom terenu uočila gumu u rijeci Lašvi. Pristupilo se bližoj pretrazi, a nakon toga i izvlačenju vozila. Nakon što smo izvukli vozilo, u njemu su nažalost pronađena dva beživotna tijela. Jedno tijelo nismo pronašli i potraga za njim se nastavlja", izjavio je Senaid Hasić, komandir specijalne policijske jedinice Zenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije