Lov na povratnike u kriminal nastavljen: Policija zaplijenila još 6 vozila

Radiosarajevo.ba
Lov na povratnike u kriminal nastavljen: Policija zaplijenila još 6 vozila
Arhiv / Ilustracija
Već nekoliko dana sarajevska policija izvještava o akcijama oduzimanja vozila višestrukih povratnika u krivična djela na ulicama glavnoga grada BiH. I prethodna dva dana akcija je nastavljena, a isključeno je čak šest vozila iz saobraćaja.

Jedan od najvećih prestupnika u lovu na povratnike u krivična djela u prethodna dva dana isključen je iz prometa jučer, a nakon što je utvrđeno da upravlja putničkim motornim vozilom. Policijski službenici prilikom pregleda registra prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrdili su da je riječ o povratniku u obavljanju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima BiH, kao i to da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 24.948 KM, čime je postao rekorder dana.

Također, tokom prethodna dva dana iz saobraćaja su isključena još petorica vozača, a nakon što je utvrđeno da uprkos neplaćenim kaznama upravljaju motornim vozilima i mopedima, te su im i ta vozila oduzeta.

"Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su isti nastavili sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime direktno ugrožavaju javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih osoba su privremeno oduzeta navedena motorna vozila i mopedi. Ista su do okončanja prekršajnog postupka deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru", stoji u saopćenju MUP-a KS-a ovim povodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije