Policajci oduzeli još jedan automobil, vozač ima 10.000 KM neplaćenih kazni

Radiosarajevo.ba
Policajci oduzeli još jedan automobil, vozač ima 10.000 KM neplaćenih kazni
Policijske aktivnosti vezane za oduzimanje motornih vozila zbog višestrukih prekršaja se nastavljaju, te su tako pripadnici PS Ilijaš oduzeli još jedan automobil.

Naime, 26. oktobra su policajci iz saobraćaja isključili D.M. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja neregistrovanim putničkim motornim vozilom marke “VW Jetta”, reg. oznake 043-E-201, bez položenog vozačkog ispita.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je isti višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, kažnjivih po članu 235. istog Zakona, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 10.578,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer je D.M. nastavio sa vršenjem najtežih oblika prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, čime se direktno ugrožava javna sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenog lica je privremeno oduzeto motorno vozilo.

Isto će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovano na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije