Policajac ranio naoružanog muškarca u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Policajac ranio naoružanog muškarca u Sarajevu
Arhiv / Ilustracija
Sarajevska policija je tokom noći, u 3.20 sati dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ulici Muvekita u Općini Stari Grad Sarajevo.

Tom prilikom je M.O., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu, držao pištolj u ruci. Na licu mjesta intervenirala je patrola policije.

Policijski službenik izdao je jasnu zakonitu naredbu M.O. da odloži oružje, na što se isti oglušio, okrenuvši i repetirajući pištolj prema policijskom službeniku koji je nakon toga upotrijebio službeni pištolj prema M.O., ispalivši dva hica i pogodio ga u nogu i stomak.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš", gdje je zadržan na daljem liječenju. Ljekari su kod M.O. konstatirali teške tjelesne povrede i nije životno ugrožen. On se sumnjiči da je počinio krivična djela iz člana 359. KZFBiH (Napad na ovlaštenu službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti) i člana 52. ZONDINOIM-a. O svemu je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Uviđajnim radnjama na licu mjesta rukovodio je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZFBiH (Napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), slobode je lišen i M.O., rođen 1976. godine, nastanjen u Sarajevu, koji je bio u društvu s povrijeđenim. Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja, kao i pronalasku još jednog izvršioca čiji je identitet poznat policijskim službenicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije