Samo u BiH: Jedan od najvećih provalnika u pljačke išao autostopom

Radiosarajevo.ba
Samo u BiH: Jedan od najvećih provalnika u pljačke išao autostopom
Poprilično nevjerovatne pehove doživio je jedan od najvećih provalnika u Bosni i Hercegovini Marijo Dadić iz Bugojna, koji je nakon dva pokušaja krađe uhapšen prije dva dana u Čapljini

Bugojanac star 33 godine, trenutno nastanjen u Mostaru, uskoro je priznao odranije je poznat javnosti kao bosanski Pink Panther, te je već u nedavnoj prošlosti odslužio tri i po godine zatvora zbog čak 35 krađa u domovima imućnijih Mostaraca.

Kako se doznaje, ovog puta Dadić je doživio dva peha, te je tokom pokušaja posljednje dvije provalne krađe u porodičnim kućama u čapljinskim naseljima Dretelj i Počitelj dva puta "uhvaćen na djelu", prenosi Pogled.ba.

Prvi put uspio je provaliti u jednu kuću, ali se vlasnik ubrzo vratio te je Dadić morao bježati iz kuće, dok je drugi put provalio u kuću u kojoj je zatekao šokiranu domaćicu, zbog čega je oba puta ostao bez plijena. 

Upravo zahvaljujući opisu ovo dvoje ljudi policija ga je naknadno zatekla pokraj ceste prema Mostaru, gdje je i uhapšen, a zanimljivo je da je ovaj put u svoj pohod išao autostopom.

Inače, samo prije dvije sedmice još jednom Dadić je bio uhapšen u Mostaru zbog šest provala. Uskoro je pušten da se brani sa slobode, što je izazvalo revolt javnosti.

Računa se da je do sada pričinio milionsku štetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije