Oporavlja se mladić koji je brutalno premlaćen

Radiosarajevo.ba
Oporavlja se mladić koji je brutalno premlaćen
Osamnaestogodišnji Bogdan Rakić iz Teslića, koji je prije nešto manje od mjesec dana brutalno pretučen na Borju, stabilnog je zdravstvenog stanja.

Ove informacije za Nezavisne su potvrđene iz bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj, gdje je premješten iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Smješten je u Službu za hirurgiju dobojske bolnice i dobojski ljekari su zadovoljni tokom oporavka, a uključeni su i konsultanti, te se očekuje potpuni oporavak ovog mladića.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS je rečeno da je ovaj pacijent u petak premješten u dobojsku bolnicu i to nakon što je kontrolnim nalazima potvrđeno da nema indikacija za dalje liječenje u UKC RS.

Bogdanova majka Roberta Glancer ispričala je Nezavisnim da je jedan od osnovnih problema to što njen sin i dalje vidi jako mutno i ne može raspoznavati, te da se ne može kretati sam.

Također, kako ističe, još ima problema s govorom, odnosno priča nepovezano.

"Meni je sada blizu da ga posjećujem. Bio mi je problem ići u Banja Luku. Ovdje mi je 28 km udaljen i mogu do njega doći za pola sata. Ja sam optimistična i nadam se da će on biti dobro", priča majka jedinca čija je sudbina, kada su u medijima objavljene golgote kroz koje je prošao, potresla cijelu BiH.

Prema riječima zabrinute majke, Bogdanu je dosadio boravak u bolničkim sobama.

"Kaže da želi da ide kući, da se naspava", naglašava Roberta, inače samohrana majka.

Zbog sumnje da su se iživljavali nad Bogdanom Rakićem, policija je uhapsila Armina Jašarevića (23), te Branka Jurića (22), obojicu sa područja opštine Teslić. 

Policija ih tereti za nanošenje teških povreda i zlostavljanje, odnosno da su rukama i nogama tukli Rakića po glavi i tijelu, sjekli mu kosu i bradu, nanijevši mu pri tom povrede opasne po život.

Potom je Osnovni sud u Tesliću odredio pritvor Jašareviću i Juriću.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije