Novo divljanje na bh. cestama: Od Mostara do Jablanice vozio 260 km/h!

L. R., N. K.
Novo divljanje na bh. cestama: Od Mostara do Jablanice vozio 260 km/h!
Prije tri dana, na jednom YouTube kanalu objavljen je video nepoznatog autora koji prikazuje motoristu koji vozi od Mostara do Jablanice prevelikom brzinom - u jednom trenutku motor se kreće brzinom od nevjerovatnih 264 km/h!

U videu vidimo kako ovaj motorista, ne samo da vozi prebrzo i ugrožava svoj život već i nekoliko puta ugrožava i druge učesnike u saobraćaju.

Portal Radiosarajevo.ba ovim je povodom kontaktirao i MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, gdje su nam rekli da su upoznati sa slučajem te da je u toku provjera videa i identifikacija vozača, što provode službenici Policijske stanice Jablanica.

Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a, naglasio je i da ovakvi snimci mogu biti snimljeni i ranije, a dešavalo se da se ispostavi i da su "lažirani".

Dodao je i kako je jako teško pronaći počinitelja, jer osobe koje postave video tvrde da nisu autori snimka, što se istražiteljima ovog MUP-a dešavalo i ranije.

„Ipak, moram pozvati sve građane da nas, ako posjeduju više informacija u vezi s ovakvim slučajevima, kontaktiraju, kako bi aktere sankcionirali", rekao je Marić za naš portal.

Također smo kontaktirali sudskog vještaka saobraćajne struke Ševala Kovačevića koji nam je kazao da su posljedice udesa, koji se dogodi pri ovakvoj brzini, uvijek smrtonosne, a da su povrede koje nastanu na tijelu užasavajuće.

Ipak, i on je izrazio sumnju u vjerodostojnost snimka, napominjući da je jako teško da motor razvije ovoliku brzinu na magistralnom putu, te poručio da je vozač možda "štimao sat ili se radi o najnovijoj mašini". I on je upozorio vozače da brinu o sigurnosti saobraćaja:

"Da znate kakve posljedice udesa mogu biti i da ste vidjeli samo dio onog što sam vidio ja, ne biste nikad ugrožavali sigurnost saobraćaja."

Dodajmo i to da su kazne za ovakvu vožnju, po novom zakonu od 400 do 1 000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije