Novi detalji sukoba na Alipašinom Polju: Šta tvrdi jedan od svjedoka

Radiosarajevo.ba
Novi detalji sukoba na Alipašinom Polju: Šta tvrdi jedan od svjedoka
U sarajevskom naselju Alipašino Polje jučer je zabilježen „slučaj narušavanja javnog reda i mira“, kako nam je rečeno u Operativnom centru MUP-a KS-a.

Iz policije su nam rekli da su se potukle dvije žene, čemu je prethodio verbalni okršaj, a još je rečeno kako su „incidentu prisustvovala i njihova maloljetna djeca“.

Jutros nas je kontaktirao jedan čitatelj (identitet poznat redakciji, op. a.), koji tvrdi da se desilo nešto sasvim drugo i navodi kako „ne zna kako je policija mogla dati takve podatke“.

Naš čitatelj tvrdi da nije bilo tuče, već da je bračni par, s tri psa, napao dvije žene koje su šetale sa svojom djecom – dvoje djece po 2,5 godine, a treće je drugi razred osnovne škole.

Povod napada, kako tvrdi čitatelj, bio je komentar žena koje su šetale o psima lutalicama.

„Nakon što je žena s psima napala te dvije žene koje su bile s djecom, njen muž je počeo i verbalno i prijetiti i unositi im se u lice. Djeca su vrištala i to vam mogu reći, bio je opći haos... Ta žena s psima je udarila jednu ženu u glavu, čupala je za kosu i probala ju je oboriti na beton dok je držala malo dijete u rukama“, navodi naš čitatelj i tvrdi da se to dešavalo naočigled ljudi koji su prolazili, ali da većina nije pokušala pomoći.

On tvrdi da je jedan čovjek pokušao pomoći te je nazvao policiju, ali su ga fizički napali suprug žene s psima i još jedan mladić.

„Dvije žene su izašle da šetaju s djecom i sigurno ne traže belaj ili nešto slično“, poručuje naš čitatelj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije