Otkrio ih lančić: Uhapšeni razbojnci koji su pljačkali po Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Otkrio ih lančić: Uhapšeni razbojnci koji su pljačkali po Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Policija, Ilustracija
Na raskrsnici sarajevskih ulica Hiseta – Valtera Perića, općina Centar Sarajevo, jutros u 09,35 sati dva nepoznata lica izvršila su krivično djelo razbojništva nad A.S. iz Sarajeva.

Tom prilikom dvije osobe su uz upotrebu fizičke snage od iste otuđila zlatni lančić, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su istog dana u 09,45 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Centar Sarajevo lišili slobode O.V., rođen 1998.godine u Sarajevu i T.J., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana  289. KZ F BIH (Razbojništvo).

Izvršenim pretresom kod istih je pronađen zlatni lančić, vlasništvo A.S., kao i mobilni telefon, koji su isti otuđili jučer u ulici Kalemova, od C.G. iz Njemačke.

U obavljenom intervjuu isti su u potpunosti priznali izvršenje navedenih krivičnih djela, kao i  izvršenje krivičnog djela razbojništva počinjenog dana 08. avgusta, oko 23,00 sata u Velikom parku, ulica Džidžikovac, općina Centar Sarajevo, nad M.M. iz Norveške.

Daljom kriminalističkom obradom T.J. je priznao izvršenje krivičnog djela počinjenog u ranijem periodu, na području općine Centar Sarajevo, na štetu M.N. iz Sarajeva.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije