Ko je Saud Nišić, osoba koja je pomogla Sanjinu Sefiću prilikom bjekstva?

Radiosarajevo.ba
Ko je Saud Nišić, osoba koja je pomogla Sanjinu Sefiću prilikom bjekstva?
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su danas tri osobe zbog osnovane sumnje da su pomagali u bjekstu Sanjinu Sefiću, osumnjičenom da je u Sarajevu skrivio udes u kojem su poginule studentice Edita Malkoč i Selma Agić.

Zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Sefiću nakon izvršenog krivičnog djela uhapšeni su 29-godišnji Dino Alić, 28-godišnji Saud Nišić i 22-godišnja Sara Sefić, Sanjinova sestra.

 

Nišić je, prema pisanju Avaza, i ranije dospijevao na naslovnice medija u BiH zbog kriminalnih djela.

 

Krajem 2014. godine, Nišić je priveden nakon što je zapalio Audi A6, te sprat kuće sarajevskog privrednika Zorana Troboka u sarajevskom naselju Vraca, ali odmah nakon privođenja pušten je na slobodu.

 

Javnost ga, pak, pamti po slučaju iz 2012. godine. Saud Nišić je tada, zajedno sa E.S. u centru Sarajeva, u ulici Ferhadija, pokušao oteti torbu jednoj starijoj gospođi.

 

Međutim, u tome su ga spriječili građani, koji su ga pretukli i predali policiji.

 

Danas se Saud Nišić vratio u pritvor. Po ko zna koji put. Ovoga puta optužbe su ozbiljnije. Vidjet ćemo kakav će biti epilog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije