Helikopter stigao u Čapljinu, MUP demantirao da su uhapšeni piromani

Fena
Helikopter stigao u Čapljinu, MUP demantirao da su uhapšeni piromani
Helikopter Oružanih snaga BiH stigao je večeras u Čapljinu kako bi pomogao gasiteljima u borbi s brojnim požarima koji proteklih dana gore na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prema riječima direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, helikopter će do daljnjeg ostati u Čapljini te će u skladu sa situacijom na terenu djelovati tamo gdje bude najpotrebnije.

Prema posljednjim informacijama iz Federalne uprave civilne zaštite, na području Hercegovačko-neretvanske županije aktivno je desetak požara, a najteža situacija je na području Čapljine gdje su u naseljima Trebižat, Dretelj, Zvirovići, Modrič-Hotanj, Bivolje Brdo i Počitelj ugroženi stambeni objekti.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić u razgovoru za Fenu demantirao je informaciju koju su objavili pojedini mediji da su privedene dvije osobe koje se dovode u vezu s podmetanjem požara na području čapljinske općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije