Svjedočenje mladića koji je pokušao pomoći žrtvama požara na Alipašinom

F. Z.
Svjedočenje mladića koji je pokušao pomoći žrtvama požara na Alipašinom
Radiosarajevo.ba / Ilustracija ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Dvije osobe smrtno su stradale u požaru u sarajevskoj ulici Geteova na Alipašinom Polju, izjavila je za Radiosarajevo.ba dežurna liječnica Hitne pomoći Kantona Sarajevo prim. dr. Jasmina Hanjalić.

Navela je i da je povrijeđeno osam osoba koje su se otrovale ugljenmonoksidom, a još dvije osobe zatražile su pomoć zbog pogoršanja njihovog prethodnog zdravstvenog stanja.

Podsjećamo, eksplozija plinske boce u stanu na 11. spratu u stambenoj zgradi u sarajevskoj ulici Geteova na broju 2 na Alipašinom Polju desila se jutros u 8.55 sati.

"Došli smo tu, vidjeli smo šta se dešava, da je izbio požar, da gori kuhinja... Došli su brzo i vatrogasci, policija, hitna, ali njihovo djelovanje kao da je bilo sporo. Prvo, zbog nemogućnosti prikopčavanja na hidrante koji nisu radili, trajalo je to 15-ak minuta. Pojavila se gospođa na prozoru koja je zapomagala. Ušli smo odmah, razvalili smo vrata nas četvorica, pokušali doći do gospođe. Međutim, koncentracija dima i vatre bila je ogromna i nismo mogli ništa učiniti. Ostala mi je ta slika u glavi... gospođe koja zapomaže.

Šokiran sam intervencijom, a najviše krivim povjerioca zgrade za ove stvari, osnovne stvari koje moraju biti osposobljene u jednoj stambenoj zgradi sa 16 spratova", kazao je za Radiosarajevo.ba. Srđan, jedan od mladića koji je pokušao pomoći žrtvama požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije