Djevojčice iz Lukavca prijavile lažnu otmicu

E.H.
Djevojčice iz Lukavca prijavile lažnu otmicu
Foto: Arhiv / MUP TK / Ilustracija
Strah od otmica vlada već nekoliko sedmica u bh. javnosti i roditelji su sve zabrinutiji za svoju djecu, a tome dodatno doprinose razni slučajevi diljem BiH, koji se povezuju s mogućim otmicama.

Jedan takav dogodio se upravo jutros u Lukavcu, gdje su dvije učenice osnovne škole u ovom gradu prijavile lažnu otmicu i vrlo brzo je utvrđeno da se radi u neosnovanoj prijavi.

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili u MUP-u TK-a, jutros oko 7 sati Policijska stanica Lukavac zaprimila je dojavu o pokušaju otmice, u kojoj je stajalo da su dvije učenice osnovne škole bile meta otmice od N.N. lica, koje je potrčalo za njima.

Vrlo brzo su reagirali i policijski službenici, koji su krenuli u provjeru ovih navoda, a uskoro je održan i informativni razgovor s ove dvije učenice, a razgovoru su prisustvovali njihovi roditelji, direktor i pedagog iz njihove škole, te službenici Centra za socijalni rad. Na samom razgovoru potvrđeno je da je riječ o neosnovanoj i lažnoj prijavi, te je tako uspješno riješen ovaj slučaj, potvrdili su iz MUP-a TK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije