Direktor bolnice u Travniku: Ne znamo zašto se zapalio pacijentov ležaj

Fena/Radiosarajevo.ba
Direktor bolnice u Travniku: Ne znamo zašto se zapalio pacijentov ležaj
Facebook / Gabrijel Trbara, pacijent koji je zadobio teške opekotine
Direktor Bolnice u Travniku Mirsad Granov izjavio je kako je 19. aprila, pod za sada neutvrđenim okolnostima, došlo do zapaljenja kreveta jednoga pacijenta, koji je od posljedica otvorenoga plamena zadobio teške tjelesne povrede.

Ozlijeđen je, kako tvrdi direktor, "i zaposlenik Bolnice, o čemu je odmah obaviještena policija".

"Napominjemo da je tijekom ove incidentne situacije i zaposlenik Bolnice, također, zadobio ozbiljne ozljede, pa su nakon primarne obrade, po hitnoj proceduri obojica upućeni u Kliničko univerzitetski centar u Sarajevu. U skladu s protokolarnom procedurom, Bolnica Travnik je o svemu odmah obavijestila nadležne policijske organe koji su poduzeli neophodne mjere te do završetka njihove istrage ne možemo davati više informacija", kazao je Granov, dodajući kako se dogodio nemio događaj koji zahtijeva detaljnu istragu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona prethodno je poručeno kako je otvorena istraga o požaru u JU Bolnica Travnik,  kako bi se utvrdilo da li postoje elementi kaznenog djela nekog od članova osoblja, pacijenata ili "treće osobe", te kako je o slučaju obaviješten i dežurni županijski tužitelj.

Policija je 19. aprila oko 3.30 sati zaprimila prijavu od dežurnoga tehničara s Odjela neurologije i psihijatrije Bolnice u Travniku da je 33-godišnji pacijent iz Novog Travnika Gabrijel Trbara izvršio samozapaljenje.

"Odmah po prijavi, u bolnicu su upućeni službenici policije koji su obavili razgovor s osobljem Neuropsihijatrijskoga odjela te se došlo da saznanja da je zadnji obilazak pacijenta bio oko 3:05 sati", otkrili su iz policije.

Uz navedeno, na društvenim mrežama proteklih dana je pokrenuta grupa "Istina za Gabrijela Trbaru", u kojoj porodica Gabrijela Trbare, 33-godišnjaka iz Novoga Travnika ističe kako je nemoguće da se radi o samozapaljenju, s obzirom na to da je, kako je rečeno, mladić bio vezan za krevet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije